Een kinderfeestje organiseren is voor veel ouders een stuk zwaarder zijn dan een dag werken op kantoor. Minstens 5 gillende kinderen in je huis die na alle limonade en snoep nog harder gaan gillen, die misschien dingen kapot maken of brutale opmerkingen maken. Zie je hier nu al tegenop?

Geen zorgen! Met de volgende ideeën wordt je kinderfeestje een stuk leuker, makkelijker en vooral rustiger;)

1.Zorg voor genoeg activiteiten

Over het algemeen gaan kinderen het meest druk doen als ze zich vervelen. Als je zorgt voor genoeg en leuke activiteiten, zijn ze lekker bezig en heb je weinig last van ze. Wat zijn nou leuke activiteiten? Daar heel snel meer over op onze blog!

2.Geef kinderen niet teveel suikers

Maar bij een partijtje hoort toch gewoon snoep, taart en limonade? Natuurlijk is een feestje een speciale dag en horen daar lekkere dingen bij. Maar overdrijf het niet. Kinderen zijn echt heel gevoelig voor suikers. Je zult merken dat als je ze iets minder geeft, ze ook gelijk een stuk minder druk zullen worden.

3.Zorg voor genoeg beweging tussendoor

Kinderen hebben veel meer energie dan wij en moeten dit af en toe gewoon even kwijt. Zorg voor een leuk beweegspelletje tussendoor of laat ze lekker even buiten spelen. Je zult merken dat ze daarna weer rustig mee kunnen doen aan de activiteiten

4.Zorg ervoor dat het programma duidelijk is

Allereerst is het voor de kinderen fijn om te van te voren te weten wat ze gaan doen. Dit kan natuurlijk een verrassing blijven, maar vertel het dan wel aan het begin van het feestje. Als er een duidelijk programma is, zorgt dit voor structuur. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor jou als ouder. Er kunnen best wat momenten in het programma zitten dat de kinderen vrij kunnen spelen, maar zorg ervoor dat dit niet te lang is zodat kinderen zich niet gaan vervelen.

5.Vraag hulp

Als de groep heel groot is, is het heel pittig om het feest in je eentje te organiseren. Doe het daarom samen met iemand anders. Of met je partner of met iemand anders die het leuk vindt om te helpen. Met z’n tweeën is het een stuk prettiger dan alleen. Je kunt zo de taken verdelen en de groep eventueel opsplitsen als het te druk wordt.

6.Denk goed na over de ruimte

Hier sta je misschien niet zo snel bij stil, maar de ruimte is enorm belangrijk. Het ligt er natuurlijk helemaal aan welke activiteiten je gaat organiseren. Zorg ervoor dat je ruimte aansluit bij je activiteiten. Ga je sporten? Huur dan bijvoorbeeld een gymzaal of ga lekker naar een park. Ga je knutselen? Dan is een grote tafel al voldoende. Daarnaast hoort de ruimte ook bij je voorbereiding. Bedenk vantevoren of de ruimte groot genoeg is, of het kindveilig is, waar je wat gaat doen en hoe je overzicht kan houden over de kinderen.

7.Zorg dat je de mobiele nummers hebt van de kinderen die zijn uitgenodigd

Als er iets aan de hand is, kun je op deze manier altijd contact opnemen met de ouders.

8.Zorg eventueel voor een noodplan

Het kan zijn dat het weer op de dag van het partijtje niet meezit of dat er iets anders gebeurd waardoor het partijtje niet door kan gaan. Zorg daarom altijd voor een noodplan. Zorg bijvoorbeeld voor wat spelletjes, zodat je een spelletjesparcours kan doen of regel een leuke film en organiseer een bioscoopmiddag. Het is jammer als het programma niet door kan gaan, maar dit hoeft zeker de dag niet te verpesten

9.Zorg voor een leuke afsluiting

Het is voor iedereen leuk als de dag op een fijne manier wordt afgesloten. Eet bijvoorbeeld nog iets met elkaar of sluit af met een borrel voor de kids en ouders. Zo gaat iedereen met een goed gevoel naar huis en is het ook gelijk duidelijk wanneer het feestje is afgelopen:)

10.Geniet!

Natuurlijk is een kinderfeestje organiseren pittig, maar als je het goed voorbereid, is er tijdens het partijtje ook genoeg tijd om lekker te genieten! Het is echt heel leuk om leuke dingen te doen met de kids en te zien dat zij de tijd van hun leven hebben:)

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat