Yes! aanstaande vrijdag begint ook in Amsterdam eindelijk de zomervakantie! De kids kijken er al een tijd naar uit en zijn er ook echt aan toe! Even lekker niks en genieten van de rust. In Amsterdam is er deze zomer genoeg leuks te beleven met de kids. In dit artikel vind je weer een hele lijst met leuke uitstapjes. Een aantal activiteiten zijn alleen in juli, de rest kun je de hele vakantie doen. Binnenkort verschijnt deel 2 met de rest van de uitstapjes. Houd onze blog dus in de gaten als je nog meer inspiratie nodig hebt:)

Kid Cruise over de grachten

Een rondvaart over de grachten heeft bijna elke Amsterdammer weleens gemaakt. Het is soms heerlijk om toerist in eigen stad te spelen. Wist je dat er ook een speciale rondvaart voor kinderen is? De Canal Kid Cruise kun je boeken bij Blue Boat Company. Terwijl de ouders naar hun eigen verhaal luisteren, gaan de kids op hun eigen avontuur door de grachten! Zoek de dieren op de grachtenpanden met je piratenkijker, teken een gelukstekenen en een stoere tattoo voor Harold, ontwerp het perfect schip-huis en…. word een echte Zoetwater Piraat! Deze rondvaart kost voor de kinderen €7,50 en vertrekt de hele dag door. Zelf heb ik deze rondvaart mogen testen en hier verschijnt binnenkort een extra artikel over op deze blog. Houd onze site in de gaten, want je kunt namelijk ook een familieticket (voor 2 volwassenen & 4 kinderen) winnen!

blue-boat-tours

Poppenkastvoorstelling op de Dam

De hele zomer wordt er elke zondag een poppenkastvoorstelling georganiseerd op de dam. Hoe leuk is dat! De voorstellingen beginnen om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 en zijn gratis te bezoeken.

poppenkast

Waterdiertjes zoeken in het Amsterdamse Bos

Op 20 juli zijn alle kinderen (6-12 jaar) welkom in het Amsterdamse Bos om op zoek te gaan naar waterdiertjes. Met een schepnet en emmer gaan de kids onder leiding van de boswachter op zoek. Heb je een diertje gevangen? Zoek dan op je zoekkaart welk diertje je hebt gevonden. Kosten voor deze activiteit zijn €2,50 per kind en het duurt ongeveer een uur. Ouders & begeleiders zijn ook van harte welkom. Voor meer informatie en de precieze locatie kun je op de website kijken.

watediertjes

Met de boot naar het Muiderslot

Wellicht ken je het Muiderslot wel. Een prachtig kasteel in Muiden. Dit kasteel is zonder auto wat lastiger te bereiken, maar dat hoeft nu geen probleem meer te zijn. Je kunt er namelijk met de boot naartoe! De boot vertrekt om 11.00 vanaf IJburg en is om 15.15 weer terug. Voor €15 (kind) of €20 (volwassenen) ben je de hele dag op pad. Dit ticket geeft je naast de boottocht ook toegang tot het Muiderslot. Je kunt online tickets kopen voor een afvaart op dinsdag t/m zondag.

Muiderslot-startfoto-1e-pagina-tevens-startfoto-bovenin

Knutselen in het Vondelpark

Elke woensdagmiddag van 14.00-16.00 is er bij het Groot Melkhuis in het Vondelpark een kinderatelier. Kinderen vanaf 4 jaar die het leuk vinden om te tekenen, schilderen en/of knutselen kunnen voor €5 p.p meedoen. Ook in de zomervakantie gaan de kinderateliers gewoon door.

kidsartclub11

Griezelen in de Amsterdam Dungeon

Voor de wat oudere kids (10+) is dit een fantastisch uitstapje. De acteurs van de Amsterdam Dungeon leren je op een bijzondere manier meer over de  donkere geschiedenis van Amsterdam. Tijdens een tour nemen de acteurs je lopend mee naar verschillende kamers waar steeds een onderdeel van de geschiedenis centraal staat. Pas op, de acteurs kunnen je ook flink aan het schrikken maken! Hier is het spookhuis op de kermis niks bij;)

De hele zomervakantie kun je met korting naar the Amsterdam Dungeon. Je betaalt dan online maar €8,50 per kind en €13,50 per volwassenen.

amsterdam-dungeon-activiteit-amsterdam-3(p-activity,2215)(c-0)

Vondelpark openluchttheater

In de zomer kun je elk weekend gratis naar het Vondepark Openluchttheater. Er worden daar verschillende voorstellingen en optredens gegeven. En natuurlijk worden de kinderen niet vergeten.
Op zaterdag 16 juli wordt er bijvoorbeeld een voorstelling geven over Roodkapje. Roodkapje is het na 388 jaar helemaal beu en besluit het eens helemaal anders te gaan doen. Ze loopt weg en raakt steeds verder van huis. Zo ver dat ze erachter komt dat ze de wolf mist, meer dan ze ooit had kunnen denken.. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kunt voor €5 een zitplaats reserveren of de voorstelling gewoon staand bekijken. Dan betaal je helemaal niks.

VondelparkOpenluchttheater_Roodkapjeendewolf_2

Bezoek het kleine weeshuis in het Amsterdam Museum

Dat het Amsterdam Museum over Amsterdam gaat wist je waarschijnlijk al, maar wist je ook dat er speciale tentoonstelling voor kinderen is?  In het gebouw van het Amsterdam Museum zat vroeger een weeshuis en daarom kun je nu in het Amsterdam Museum bekijken hoe het er vroeger precies aan toe ging in zo’n weeshuis. Bekijk de eetzalen, leslokalen, slaapzalen, keukens en koeienstallen. De allerjongsten kunnen onderweg verstopte dieren in het weeshuis ontdekken en vanaf 7 jaar kun je op stap gaan met de weesjongen Jurriaan die je meer verteld over het leven in Het Kleine Weeshuis.  Naast Het Kleine Weeshuis kun je in het museum met de Amsterdam DNA Familietour nog meer te weten komen over de geschiedenis van Amsterdam. Kosten voor het museum zijn €12,30 voor volwassenen en €6,50 voor kinderen. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets koop je hier.

amsterdam-museum-terug-in-de-tijd-in-het-kleine-weeshuis-2288

Kids Zomerbios

Bij Pathé kun je deze zomervakantie naar de bioscoop voor maar €5. Er draaien deze zomer 5 leuke kinderfilms: Finding Dory, Ice Age, de GVR, Meester Kikker & huisdiergeheimen. Bezoek je deze zomer 3 films? Dan ontvang je na inlevering van je spaarkaart een gratis bioscoopkaartje. Iedereen die deze zomer naar de bioscoop gaat, ontvangt sowieso een gratis cadeautje. Op de website van Pathé vind je meer informatie.

PatheSchouwburgpleinenPatheDeKuip_ZomervakantiebijPathkinderfilmsbioscoop_2

Spelen in de Natuurspeeltuin Plan West

Deze speeltuin zit op een plek waar je ‘m totaal niet verwacht. Midden in de van Speijkstraat vind je een enorm grote Natuurspeeltuin met waterfonteinen, een klimrots, een sportveld en nog veel meer. Kinderen kunnen hier de hele zomervakantie gratis spelen. Ze zullen zich hier zeker niet vervelen!

plan west

Ik wens jullie een hele fijne zomervakantie!!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat