7 leuke uitstapjes in de zomervakantie

Woehoeeeee het is nu echt overal in Nederland zomervakantie!
Lekker 6 weken niet naar school en genoeg tijd om leuke dingen te doen samen met je kind.  Kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder…
In  deze blog vind je namelijk 7 leuke uitstapjes voor deze zomervakantie in de omgeving Amsterdam.

1. Een dagje naar Oud Valkeveen

Vroeger kwam ik als kind vaak in Oud Valkeveen en dat vond ik fantastisch! Oud Valkveen is een groot speelpark in Naarden aan de rand van het Gooimeer. Er is dus ook een strandje waar je met lekker weer lekker kunt zwemmen. Inmiddels is Oud Valkeveen best wel veranderd en zijn er superveel leuke attracties toegevoegd. Zo is het voor de oudere kids ook een stuk leuker om hier naartoe te gaan. Er is genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld in losgaan in de botsauto’s, schreeuwen in de kinderachtbaan, springen op alle springkussens of keihard op een matje van een reuzeglijbaan glijden. Naast alle leuke attracties zijn er ook genoeg eetgelgenheden waar je wat kunt halen, maar je eigen eten meenemen is ook geen probleem. Een kaartje voor Oud Valkeveen kost €9,50 als je het kaartje vooraf koopt op de website.

Speelpark_Oud_Valkeveen_kinderen_in_de_achtbaan_W776_H340_CRCenter95

2. Koken bij het Kinderkookkafé

Deze tip heb ik stiekem vorig jaar ook al gegeven, maar laatst heb ik zelf ervaren hoe leuk dit is. Ik wil deze tip daarom nogmaals met jullie delen:). Je kunt hier dagelijks van 10.00 – 17.00 terecht om je kind iets lekkers te laten koken. Bij de Help-Jezelf Bar haal je een dienblad op met een recept. Dit recept kun je daarna lekker zelf met papa en/of mama klaarmaken aan tafel. Dit is vooral leuk voor de wat jongere kids. Ben je wat ouder en wil je liever wat meer? Kom dan naar het open diner op zaterdag. Na inschrijving moet je kind (8+) om 15.30 verzamelen bij het Kinderkookkafé en zal dan onder begeleiding een heerlijk diner gaan klaarmaken. Om 18.00 komen de gasten binnen en mogen zij komen proeven wat de kinderen hebben gemaakt.  Kosten bedragen € 12,50 per kind en € 12,50 per gast. Je kind mag meerdere gasten uitnodigen, naast ouders, broertjes en zusjes zijn ook opa’s, oma’s of andere familieleden en kennissen welkom om van de gemaakte maaltijd te genieten!

Kinderkookcafe-2

3. Black light speurtocht op Pampus

Het is sowieso al een heel leuk idee om met de veerboot naar het eiland Pampus te gaan. De boot naar Pampus vertrekt van dinsdag t/m zondag vanaf Iijburg en de overtocht duurt ongeveer 40 minuten. Kaartjes voor deze overtocht zijn hier te koop. Eenmaal aangekomen op Pampus kun je bijvoorbeeld samen met je kind de black light speurtocht doen. De blacklight speurtocht is een super spannende speurtocht. Met een speciaal blacklight lampje ga je op zoek naar de onzichtbare letters en geheime tekens in het fort. Als je met je blacklight lampje zoekt, dan lichten de letters op. Je krijgt tijdens je speurtocht steeds nieuwe aanwijzingen zodat je weet waar je verder moet zoeken. Alle letters bij elkaar gespaard? Dan verdien je een Pampus diploma. Voor de blacklight lampjes en de speurtocht betaal je iets extra’s: €2,50 per persoon.

speurtocht-op-pampus-met-blacklight-4374

4. Zwemmen in de Sloterplas

Je kon altijd al zwemmen in de Sloterplas, maar dit strand is het afgelopen jaar enorm opgeknapt. Het strand is uitgebreid en er zijn zelfs gratis parasollen en strandstoelen te leen bij mooi weer. Ideaal dus! Het naastgelegen hotel buiten is ook heel erg leuk. Je kunt hier na je stranddagje heerlijk wat eten of drinken op het terras. Top! Je hoeft dus helemaal niet meer in de stikhete trein naar Zandvoort deze zomer;)

b418e6fc-e8ad-4a9a-ade4-799dc76d451b

5. Leer fotograferen in Foam

Deze zomervakantie organiseert Foam op 26 juli en 23 augustus een fotografieworkshop voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De workshop begint met een interactieve rondleiding door de tentoonstelling No Joke. Je gaat met elkaar in gesprek over de foto’s en welke keuzes er zijn gemaakt door het duo. De eerste opdracht bestaat uit het fotograferen van elkaar. Je leert hoe je het beste een portret maakt, door gebruik te maken van kader, emotie en perspectief. Trek je raarste gezicht, gooi je benen in de lucht of ga op de grond liggen voor een gekke foto. In de tweede opdracht maak je van je foto’s een kunstwerk door gebruik te maken van fotocollage en in samenwerking met de andere kinderen in de groep. Door steeds een stukje weg te laten van de foto, kan een ander invulling geven aan de collage. Daarna geef je het vel aan degene naast je. Om de beurt mag je een extra element toevoegen, maar let op: de tijd loopt! De dag wordt afgesloten door elkaars werk te bekijken en te evalueren. Uiteraard mogen de resultaten mee naar huis. Deze workshop duurt van 13.00 – 16.00 en kost € 12,50 of € 3,50 met een stadspas.

kinderworkshop

6.  Festival Tante Lien in het Beestenbos

Dit festival wordt speciaal georganiseerd voor kinderen op zaterdag 29 en zondag 30 juli. Het hele weekend is er superveel te doen in het Erasmuspark. Zo ruil je bijvoorbeeld je spullen op de ruilniethuilnietmarkt of leer je goochelen tijdens de goochelworkshop. Het hele programma lees je hieronder. Dit festival is gratis, maar je moet je wel even inschrijven voor de workshops.

schema_wood_def2

7. Ga naar het veiligheidsmuseum PIT in Almere

Deze zomer is er bij PIT elke dag iets leuks te doen! Neem een kijkje in een ambulance, ga aan boord van de blusboot, haal je rijbewijs op de skelterbaan of blus een brandje! Ook zijn alle speurtochten gratis in de zomervakantie. Bij mooi weer kan je genieten van ons zonnige terras en een ijsje in het museumrestaurant. Ten slotte organiseert het museum van 23 juli t/m 20 augustus de Brandweerman Sam weken. Toegang voor het museum is €9,50 voor volwassenen en €6,50 voor kinderen. Meer info vind je op de website van het museum.

1b1f69ae5d984df8bf0b9492a455baba

Op zoek naar nog meer tips? Kijk dan even in onze andere vakantieblogs!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomervakantie!!

Groetjes Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat
Youtube

 

 

Reacties zijn gesloten.

© 2017 Lauter

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑