Een tijdje geleden schreef ik al een blog over kinderfeestjes. Hierin vertelde ik een aantal tips om te zorgen voor een leuk en rustig kinderfeestje. Nou kan het natuurlijk enorm uitmaken welke activiteit er op het programma staat. Je wilt natuurlijk dat iedereen geniet van het feestje en daarom is de activiteit best wel belangrijk.

In deze blog vertel ik welke 8 leuke kinderfeestjes ik heb gevonden.

1.Kookfeestje

Zoals jullie wellicht al hebben gemerkt, zijn wij bij Lauter dol op koken! Een kookfeestje lijkt ons daarom een heel goed plan. Er zijn in Amsterdam heel veel leuke kookfeestjes of kookworkshops voor kinderen die je kunt boeken. Het kookfeestje van Smaaksoldaatjes sprak mij heel erg aan, omdat ze werken met gezonde seizoensproducten. Voor €139 komt Smaaksoldaatjes bij je thuis en kun je maximaal 6 vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen. De kinderen leren in 3 uur een heerlijk menu te koken. En mogen dit natuurlijk achteraf lekker opsmikkelen!

Fotoheader 1 - home

2.Theater de toverknol.

Zelf ben ik enorm fan van Theater de Toverknol. Dit theater zit in de Kerkstraat in Amsterdam en is speciaal voor kinderen. De kinderen krijgen ten eerste wat lekkers te drinken en mogen zich vervolgens verkleden. Ten slotte kunnen de kinderen genieten van een enorm leuke theatervoorstelling. Heb er zelf al een aantal gezien en het is altijd een feestje! Als je jarig bent, kun je een kinderfeestje vieren voor de reguliere voorstelling begint of je kunt een privévoorstelling regelen. Op de website lees je hier meer over. Je kunt natuurlijk ook gewoon met je vriendjes en vriendinnetjes naar de voorstelling gaan. Je betaalt dan €9 toegang om naar binnen te gaan en ook dan mag je je verkleden en krijg je wat lekkers voor de voorstelling.

3.Glowgolf

Midgetgolfen kent iedereen wel, maar heb je weleens gehoord van Glowgolf? Glowgolf is midgetgolfeglowgolf-onderwatern in het donker. Een stuk leuker vind ik zelf! Glowgolfen is ook een hele leuke activiteit voor een kinderfeestje. Je kunt dit bijvoorbeeld doen bij Powerzone Amsterdam. Zij bieden enorm veel verschillende kinderfeestjes aan. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Zo kun je bijvoorbeeld ook nog extra gaan bowlen of lasergamen. Een kinderfeestje met glowgolf, limonade, patat en een snack kun je al boeken vanaf €13,50 per kind.

4.Apenkooien

In een eerdere blogpost schreven wij al over Apenkooien van Skills Amsterdam. Naast de reguliere apenkooi bieden zij ook kinderfeestjes aan. Je kunt hen een mailtje sturen voor meer informatie:) info@skillsamsterdam.nl

5.Escaperoom voor kids

De escaperoom kennen we denk ik inmiddels allemaal wel. Maar wist je dat er ook een voice_kg2-1030x919escaperoom voor kinderen bestaat? Hoe leuk! Escape room kids heeft 6 kamers speciaal voor kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een kamer met als thema ‘De voice kids’.  Bij het boeken van dit kinderfeestje kun je 2 kamers kiezen waar je met een groepje (van maximaal 5 kids) uit wilt ontsnappen.  Het partijtje duurt 2 uur en is uit te breiden met bijvoorbeeld een lunch. Kosten voor het feestje zijn €15 per kind. Dit partijtje is mogelijk voor kids van 8-11 jaar oud.

6.Kinderfeestje bij Haddock Amsterdam

Woon je op IJburg/Zeeburg en wil je je kinderfeestje lekker in de buurt vieren? Dat kan! Restaurant Haddock organiseert verschillende kinderfeestjes. Zo kun je bijvoorbeeld lekker gaan bootcampen, Oud Hollandse spelletjes spelen, gaan knutselen of losgaan met een echt kinderdisco. Bij de activiteiten zijn poffertjes en limonade inbegrepen. Het kinderfeestje duurt ongeveer 2,5 uur en kost €12,50 per kind.

7. De ontdekhoek

Zelf ben ik vroeger weleens bij de ontdekhoek geweest en dat vond ik echt fantastisch! De ontdekhoek is een plek waar je allerlei proefjes kan doen, dingen kunt maken en vooral heel veel nieuwe dingen kunt ontdekken. Ook superleuk voor een kinderfeestje dus! Je kunt een speciaal verjaardagsarrangement boeken bij de ontdekhoek. Je krijgt dan iets lekkers, je mag extra chips bakken en er wordt speciale verjaardagsmuziek voor jou gedraaid! De kosten hiervoor zijn €12,50 per kind.

8. Creatief feestje599118_398608083518276_1082565300_n

Zin in iets creatief? Decorating Sisters organiseert kinderfeestjes bij jou thuis of op hun eigen locatie. Je kunt tijdens het kinderfeestje bijvoorbeeld een spiegel of een lampenkapje maken. Kosten hiervoor zijn €8,50 per kind.

 

Hopelijk heb ik je hiermee genoeg geïnspireerd!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat