Het eerste deel van de zomervakantie zit er alweer op. Gelukkig is er nog genoeg tijd over om leuke dingen te doen! In deel 1 vertelde ik al over 10 leuke uitstapjes die je kunt maken met je kinderen. Vandaag deel ik nog eens 6 nieuwe tips met jullie!

Bezoek de parade

Zoals elk jaar trekt de parade weer door ons land. Op dit moment staat de parade nog in Utrecht, maar van 12 – 28 augustus kun je de parade in Amsterdam bezoeken in het het Martin Luther King park. Ook voor de kids is er genoeg te beleven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld in de welbekende zweefmolen, dansen bij de silent disco of lekker poffertjes bakken. Ook zijn er speciale kindervoorstellingen.  Kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Volwassenen tot 16.00 ook en daarna betaal je €7,50 voor een kaartje. Meer info? Neem een kijkje op de website van de parade.

Zweefmolen (Parade)

Zweefmolen (Parade)

Spelen en ontspannen in het Rembrandtpark

Als je denkt aan een park in Amsterdam, noemen veel mensen het Vondelpark of het Westerpark. Maar wist je dat het Rembrandtpark laatst is opgeknapt en ook een heel fijn park is? Het voordeel van het Rembrandtpark is, is dat het een stuk rustiger is dan de andere parken. Het is goed te bereiken met de fiets of de tram en er is een hoop te doen!  Zo is er voor de kids een speeltuin, een kinderboerderij en je hebt er Het Landje. Het Landje is  een plaats om lekker te ravotten. Je kunt er in bomen klimmen, hutten bouwen of met de kabelbaan over het water. Het landje is geschikt voor kids vanaf 6 jaar.

IMG_0939

Junior Grachtenfestival

Wellicht ken je het Grachtenfestival wel, wat ook altijd wordt uitgezonden op televisie. Naast het normale Grachtenfestival is er ook een Grachtenfestival speciaal voor kinderen.

In augustus kun je gratis naar een voorstelling op het Junior Grachtenfestival. Op 13 augustus wordt er een opera opgevoerd in het Beatrixpark, maar later ook op andere locaties. Op de website zie je alle precieze data en locaties.  Hieronder kun je lezen waar de voorstelling precies over gaat.

Amstel Griet bewaakt een groot geheim. Op de bodem van de Amstel liggen namelijk grote gouden schatten. Na 400 jaar is de legende van het goud op de bodem bijna vergeten, maar Amstel Griet verklapt het geheim aan Albert. Met vervelende gevolgen, want Albert heeft grote plannen met het AmstelGoud dat een magische kracht kan geven aan de bezitter…

Een spannende, toegankelijke maar vooral knettergekke opera, speciaal bewerkt voor kinderen door de musici van Opera Dolleboelja.

V C Summer Grachtenfestival NC

Spelen in de Ton Ton club

De Ton Ton Club is een speelparadijs voor jong en oud. Dit is niet een plek om met je jonge kids naar toe te gaan, maar de oudere kids (8+) vinden het hier vast fantastisch! Het is een grote speelhal met flipperkasten, voetbaltafels, 3D-twister en nog veel meer! Wil je liever gewoon ouderwets bordspelletjes spelen? Dat kan ook! Naast de speelhal kun je hier ook prima wat eten of een drankje doen. Je hebt een Ton Ton Club bij het Westergasfabriek en in het centrum bij de wallen. Zelf zou ik met de kids lekker naar de Westergasfabriek gaan.

13615103_532959336888147_2709175915022713637_n-2

Koken bij het Kinderkookkafé

Zelf dacht ik altijd dat je bij het Kinderkookkafé alleen kon koken tijdens een kinderpartijtje, maar dat is helemaal niet waar. Je kunt hier dagelijks van 10.00 – 17.00 terecht om je kind iets lekkers te laten koken. Bij de Help-Jezelf Bar haal je een dienblad op met een recept. Dit recept kun je daarna lekker zelf met papa en/of mama klaarmaken aan tafel. Dit is vooral leuk voor de wat jongere kids. Ben je wat ouder en wil je liever wat meer? Kom dan naar het open diner op zaterdag. Na inschrijving moet je kind (8+) om 15.30 verzamelen bij het Kinderkookkafé en zal dan onder begeleiding een heerlijk diner gaan klaarmaken. Om 18.00 komen de gasten binnen en mogen zij komen proeven wat de kinderen hebben gemaakt.  Kosten bedragen € 12,50 per kind en € 12,50 per gast. Je kind mag meerdere gasten uitnodigen, naast ouders, broertjes en zusjes zijn ook opa’s, oma’s of andere familieleden en kennissen welkom om van de gemaakte maaltijd te genieten!

kinderkookcafe

Dansen voor peuters en kleuters

Gedurende het hele schooljaar geeft Damoves danslessen aan peuters en kleuters. In de zomer is er 8 weken lang een zomerstop, maar worden er wel losse lessen gegeven. Er worden danslessen gegeven in Zandvoort en in Amsterdam. Zelf heb ik op mijn oude werk ook wat lessen van Damoves mogen meemaken en ik was er erg enthousiast over.  De lessen kosten €10 en moeten contant worden afgerekend. Neem vooral een kijkje op de website voor meer informatie.

Damoves-IMG_1886

Ik wens jullie nogmaals een hele fijne zomervakantie!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat