Het is alweer tijd voor het 2e recept van de bloginsideractie van Zonnatura. Vorige keer konden jullie lezen hoe je een acaibowl maakt met de roasties als topping. In deze blog zijn de roasties echt verwerkt in het recept. Dit keer is het tijd voor appeltaart!

Een niet zo gezond recept, maar dat moet ook weleens kunnen toch? :) Dit taartje  is vooral leuk om te bakken met kinderen als toetje tijdens een etentje of als traktatie als iemand jarig is.

Wat heb je nodig? (voor 1 klein taartje)

  • Kleine ovenschaal of bakvorm 12 cm
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram boter
  • half ei
  • 1 appel
  • 4 grote eetlepels Zonnatura Roasties
  • 3 eetlepels suiker
  • Kaneel
  • Handje rozijnen

Wat moet je doen?

1. Doe de boter, het zelfrijzend bakmeel en het halve ei in een bak en kneed dit totdat je een bal deeg hebt
2. Verwarm de oven voor op 180 graden
3. Rol het deeg plat met je handen of met een deegroller en leg het deeg in het ovenschaaltje. Bedek ook de zijkanten goed
4. Snijd de appel in kleine stukjes
5. Doe de stukjes appel samen met 2 eetlepels suiker, wat kaneel, 4 eetlepels Zonnatura Roasties en een handje rozijnen in een bak en meng dit goed door elkaarFullSizeRender 35
6. Strooi de vulling over het deeg in het ovenschaaltje
7. Bak het taartje 30 minuten in de oven

Dit taartje is geschikt voor 2 personen, maar is eigenlijk veel te lekker om te delen;)

Naast het Appeltaartje heb ik met de andere Roasties (Cashew&Vanille) nog een ander taartje gemaakt. Namelijk een monchoutaartje met witte chocolade, vanille en frambozen. Schrijf vooral een reactie als je dat recept ook nog wilt zien.

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat