Het is weer tijd voor een nieuwe video!
De afgelopen tijd zijn er al een aantal nieuwe uitlegfilmpjes van het vak rekenen verschenen.  Zo hebben we het al gehad over meten, keersommen en de staartdeling.

Vandaag gaan we het hebben over breuken. Breuken is een nogal ingewikkeld onderwerp, dus heb ik ervoor gekozen om verschillende filmpjes te maken. Vandaag zal ik uitleggen hoe je (on)gelijknamige breuken kunt optellen en aftrekken. Ook leer je in deze video al een beetje hoe je breuken kleiner maakt en hoe je ze gelijknamig maakt.

Hier vind je de video:

Zoals beloofd in de video zal ik je nog een aantal tips geven voor het oefenen van breuken. Op Sommenprinter vind je een heleboel sommen om te oefenen. Je kunt hier werkbladen printen inclusief antwoorden om te zien of je het goed hebt gedaan. Je vindt hier gelijknamige en ongelijknamige sommen. Kies voor de sommen bij het kopje ‘binnen de hele’.  De andere sommen komen in een latere video aan bod.

Heb je behoefte aan extra hulpmiddelen?  Een tijdje geleden heb ik een breukendoos aangeschaft op k2-publisher.nl. Ik vind dit heel erg fijn werken. Hierdoor worden breuken een stuk tastbaarder. Op deze website vind je nog veel meer materialen, waaronder een oefenboek met heel veel opdrachten om extra te oefenen.

41050_b_600 88571_1

 

Heb je vragen en/of wil je graag persoonlijke uitleg? Neem dan contact op met mij via onderwijs@lauteropmaat.nl of 06-13218301

Heel veel succes!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat