Een tijdje terug bakte ik sinds tijden weer eens een taart en die taart was zoooooo lekker, dat ik het recept wel met jullie moest delen! Niet zo gezond als de andere recepten op deze blog, maar dat mag ook weleens :) Zeker nu het vandaag mijn verjaardag is!

Lees snel verder als je benieuwd bent!

Wat heb je nodig? (10 personen)

  • 150 gram digestive koekjes
  • 70 gram gezouten boter
  • 200 gram suiker
  • 100 gram melkchocolade
  • 400 gram monchou (bakje)
  • 400 gram volle Franse kwark
  • 3 eieren
  • 150 gram blauwe bessen
  • velletje bakpapier
  • springvorm

IMG_3142
De mini-versie van de taart in een hartjesvorm <3

Wat moet je doen?

  1. Doe de koekjes in een dichte plastic zak en sla net zo vaak en hard totdat alle koekjes verkruimeld zijn. Je kunt de koekjes eventueel ook in een keukenmachine fijn malen.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden
  3. Laat de boter smelten in een steelpan, draai het vuur uit en doe 1/8 van de suiker en de koekkruimels bij de boter.
  4. Leg een stuk bakpapier in de springvorm en doe het kruimelmengsel erop
  5. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en verdeel dit over de bodem
  6. Meng de monchou, de kwark, de suiker en de 3 eieren door elkaar
  7. Roer vervolgens de blauwe bessen door dit mengsel en verdeel het over de bodem van de taart
  8. Bak de taart in 45 minuten totdat ie hard is geworden.
  9. Draai de temperatuur terug naar 100 graden en laat de taart nog 20 minuten staan
  10. Laat de taart afkoelen en zet de taart vervolgens nog minstens 1 uur in de koelkast

IMG_3143

Je kunt deze taart prima een of twee dagen van tevoren maken.

Geniet ervan!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat
Youtube