Volgende week is het alweer Sint-Maarten. Iets wat vroeger in mijn dorp helaas niet echt gevierd werd. Hier in Amsterdam gelukkig wel. Natuurlijk is het honderd keer leuker om zelf een lampion te knutselen in plaats van er één in de winkel te kopen. Daarom laten wij in deze blog 5 leuke voorbeelden zien van lampions die je zelf in elkaar kunt knutselen. Voor deze lampions heb je wel een lichtje nodig. Die kun je bijvoorbeeld hier bestellen.

1.Deze Minion lampion is echt fantastisch.

minons

2. Voor deze lampion heb je wel een standaard lampion nodig, maar door de parasolletjes ziet ie er gelijk een stuk vrolijker uit. Ook leuk om in te tuin te hangen tijdens een zomerfeest.

parasol

3. Dit is een simpele lampion die er toch superleuk uit ziet. Print het huisje uit, kleur het in en plak de zijkanten aan elkaar vast. Door er een touwtje aan vast te maken en er eventueel een onderkant in te zetten, kun je de lampion meenemen.  Zoals je op het plaatje kunt zien, kun je in deze lampion ook een andere lichtje kunnen gebruiken.

huisje

4. Op deze site vind je een heel simpel idee voor het maken van een lampion. Dit heb ik zelf ook weleens met kinderen gemaakt. Je maakt met wasco, stiften of potloden een tekening op een wit papier. Hierna bestrijk je het hele papier met slaolie. Als het droog is kun je er een lampion van vouwen. Als je wilt, kun je er nog een boven- of onderkant aan vastmaken. Hierna maak je een haakje, hang je er een lichtje in en voilà, je lampion is alweer klaar.

5. Ten slotte alweer de laatste lampion. Deze lampion kun je ook best makkelijk in elkaar zetten. Je knipt uit zwart fotokarton een maan en sterren. (iets anders kan natuurijk ook;)) Hier plak je verschillende kleuren vliegerpapier achter. Ten slotte vouw je er een lampion van en hang je je lichtje erin.

l1-3

Geschreven door: Laura