Als je aan puzzelboekje denkt, denk je waarschijnlijk net als ik aan Denksport. Maar wist je dat Denksport ook een aparte lijn heeft voor kinderen? In juni heeft Denksport haar gehele Junior collectie gerestyled. Hierdoor is een eigentijdse, speelse, frisse look ontstaan die kinderen aanspreekt. Binnen deze collectie zijn 2 titels speciaal gericht op taal- en rekenen! Mijn eerste Woordzoeker (voor kinderen van 8 t/m 12 jaar) en Mijn eerste Sudoku (voor kinderen van 6 t/m 10 jaar). Aangezien wij bij Lauter dagelijks kinderen helpen met taal en rekenen, leek ons dit een leuk product om te testen! In deze blog lees je wat de kids van Lauter en ik van de boekjes vinden en kun je zelf ook een pakketje winnen!

IMG_5087

Mijn eerste woordzoeker

We beginnen met een korte review over ‘Mijn eerste woordzoeker’.  Woordzoekers kent waarschijnlijk iedereen. Dit zijn fijne puzzels om te maken als je niet zoveel zin hebt om na te denken. In dit boekje staan een heleboel ‘gewone’ woordzoekers, maar daarnaast ook een aantal speciale woordzoekers. Dat maakt dit boekje extra leuk! Zo kun je bijvoorbeeld een doolhoofwoordzoeker, een zoek-om-een-hoek woordzoeker en een verhaalwoordzoeker maken. Die laatste puzzel sprak mij zelf heel erg aan. De kinderen moeten een tekst lezen en de dikgedrukte woorden zoeken in de woordzoeker. Hier kun je dus heel makkelijk een begrijpend lezen les aan koppelen. Hier ben ik nog niet aan toegekomen, maar ga ik zeker proberen! De kids vonden vooral de normale woordzoekers en de zoek-om-een-hoek woordzoekers leuk. Dit boekje is dus zeker goedgekeurd!

IMG_5096

 

Mijn eerste sudoku

Dit boekje is zeer geschikt voor beginnende ‘sudoku-ers’. Er zijn in de winkel en op internet enorm veel sudoku puzzels te vinden, maar de puzzels uit dit boekje zijn net een stukje makkelijker dan degene die ik ken. Deze puzzels bestaan niet uit rijen van 9 cijfers, maar uit rijen van 6 cijfers. Dit maakt de puzzel een stuk eenvoudiger en dit is top voor kinderen die nog nooit een sudoku hebben gemaakt. Ik heb dit boekje getest met een rekenzwakke leerling uit groep 8 en 2 leerlingen uit groep 6. Zij hadden allemaal nog nooit een sudoku gemaakt en wilden dit graag een keer proberen. Op deze manier was dit goed te doen. Ze hadden het al snel door en vonden het superleuk om te maken. De eerste puzzels in het boekje zijn het makkelijkste, dus als ze dit onder de knie hebben, kunnen ze altijd nog door met de moeilijkere puzzels. Aan het eind van het boekje vind je namelijk ook een aantal puzzel met rijen van 9 cijfers.  Naast de puzzel met cijfers vind je ook puzzels met symbolen in dit boekje. Dit  maakt het een leuk en afwisselend boekje:)

 

IMG_1727 IMG_1728

Winactie

Last but not least: Wij van Lauter mogen van Denksport maar liefst 2 pakketten met deze puzzelboekjes weggeven. Hoe leuk is dat?

Zo kun je winnen:

  1. Like de foto van de winactie op Instagram en/of Facebook
  2. Laat een reactie achter onder de foto met daarin jouw favoriete emoticon.
  3. Er wordt 1 winnaar via Facebook en 1 winnaar via Instagram gekozen. Dubbel meedoen betekent dus dubbel zoveel kans! De winnaar wordt bekend gemaakt op 1 december 2017 en krijgt een persoonlijk berichtje.

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat
Youtube

* Dit is een (onbetaalde) samenwerking