Op 4 oktober is het alweer dierendag! Een leuk thema om met jouw kinderen mee bezig te gaan. Natuurlijk is het tijd om jullie huisdieren even lekker te verwennen, maar dierendag is ook een leuke dag om creatief aan de slag te gaan, bijvoorbeeld met dieren vouwen! In deze blogpost laat ik daarom zien hoe je een eend kunt vouwen.

Dieren vouwen met kinderen

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Eigenlijk helemaal niet zoveel! Je hebt papier en een schaar nodig. Ik heb A4 papier gepakt, maar je kunt beter vierkant papier hebben (ik heb dit niet in huis). Je kunt in principe iedere kleur gebruiken die je wilt, maar ik heb gewoon traditioneel geel/oranje papier gebruikt voor de eend.

Dieren vouwen met kinderen

Dieren vouwen

Heb je A4 papier? Vouw een hoekje zodat je daarna een vierkant kunt knippen. Er blijft hierdoor een strookje over. Als je wel vierkant papier hebt, kun je meteen aan de slag!

Dieren vouwen met kinderen

De eerste stap is om het vierkante papier in zestien stukjes te vouwen. Dit doe je door twee rechte kanten naar elkaar te vouwen en daarna weer glad te strijken. Vervolgens pak je beide kanten om ze naar de middelste vouwlijn te vouwen. Dit herhaal je nadat je het papier een kwartslag hebt gedraaid.

Dieren vouwen met kinderen

Bij het dieren vouwen gaan we ook bezig met knippen! Om een eend te maken, knip je vier vakje uit het papier zoals op bovenstaande foto. Daarna bepaal je waar het kopje van de eend heen moet wijzen. Naar rechts? Leg het papier zo neer als op de foto. Naar links? Dan andersom! Vervolgens knip je de vakjes zoals op de foto (let op: als je hem naar links wilt hebben, moet hij dus ook gespiegeld).

Dieren vouwen met kinderen

En dan gaan we weer vouwen! Je zult hierbij al ontdekken hoe de eend eruit komt te zien. Vouw alle hoekjes naar binnen toe aan de onderkant. Het hoekje met de onderste knip vouw je schuin naar boven en degene ernaast naar beneden. Het hoofdje krijgt een puntje, dus beide flappen moeten naar beneden. Het komt er dan op deze manier uit te zien:

Dieren vouwen met kinderen

Daarna draai je jouw eendje om en hij is klaar! Je kunt er natuurlijk nog op tekenen of hem versieren, maar zo is hij ook al enorm leuk. Ik heb hem even op een blauwe achtergrond gelegd, zodat het lijkt alsof hij in het water ligt. En het kleine eendje? Dat kun je vouwen van het hoekje dat je net uit het papier hebt geknipt. Veel plezier met dieren vouwen!

Dieren vouwen met kinderen

Groetjes,

Anouk

TWITTER en FACEBOOK (avatar)

www.nouk-san.nl
www.lauteropmaat.nl