Na een heerlijke nazomer is het nu echt merkbaar in Nederland; het is herfst!
Over een week is het dan ook alweer herfstvakantie. Vanuit een heerlijke vakantie op een bountyeiland (waar het totaal niet als herfst voelt) wil ik jullie graag vertellen wat er allemaal te doen is volgende week.

Bezoek aan Scheveningen

Om even in het thema van mijn vakantie te blijven. Life is better at the beach! En echt niet alleen maar in de zomer, ook als het koud is, is het heerlijk op het strand! Lekker uitwaaien, vliegeren, wandelen en daarna opwarmen met een lekkere warme chocomel. Vanuit Amsterdam zijn Zandvoort en Bloemendaal het makkelijkste te bereiken. Toch is het ook weleens leuk om naar een andere plek te gaan. Scheveningen is daarom een goed idee. Goed bereikbaar met OV en met de auto en er is ook nog eens heel veel te doen.  Op dit moment draait bijvoorbeeld de musical The Lion King in het AFAS circustheater. Je kunt wandelen over de boulevard, waar altijd enorm veel te doen is, je kunt een bezoek brengen aan Sealife en nog veel meer.

scheveningen-638x330

EYE explore more

EYE explore more is een nieuwe speurtocht langs de EYE explore-apparaten voor kinderen vanaf 7 jaar. De speurtocht zit boordevol optische illusies, opdrachtjes en puzzels. Pak je eigen speurtochtboekje en een potloodje en ga op ontdekkingsreis in EYE filmmuseum.
De speurtocht is gratis en dagelijks beschikbaar.

Dolfje Weerwolfje in het theater

Hoe leuk! Dolfje Weerwolfje komt naar het theater! Op maandag 17 oktober kun je kijken naar de voorstelling in DeLaMar. Dolfje Weerwolfje kennen jullie waarschijnlijk allemaal wel van de bekende boekenreeks van Paul van Loon. Zo niet, hieronder kun je lezen waar het over gaat:)

Dolfje is een doodgewone jongen van bijna zeven. Alhoewel gewoon… Op de nacht voor zijn zevende verjaardag gebeurt er iets heel bijzonders. In het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje is een weerwolf! Dolfje zal moeten leren leven met het feit dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf. En dat zet zijn hele leven op zijn kop. Hoe zullen Timmie en zijn ouders reageren? En wie is toch die vreemde man die om de haverklap overal opduikt?

Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf €14.50 en kun je hier bestellen.

dolfje-weerwolfje-foto_peggy_de_haan-66-840x560

Knutselen rondom de herfst

De herfst is een van de makkelijkste seizoenen om knutselwerkjes te maken. Buiten kun je zoveel spulletjes vinden waar je superleuke dingen mee kunt maken. Hieronder een aantal leuke ideetjes die ik heb gevonden op internet.

onze-suus-magazine-archief-sept-okt-2013_diy-herfst-knutselen-toiletrol-bosonze-suus-magazine-archief-sept-okt-2013_diy-herfst-knutselen-eikels-schilderen

Op de blog van Onze Suus staan deze en nog veel meer leuke DIY ideetjes.

Knutselen rondom de herfst

Lady Lemonade laat op haar blog zien hoe je iets moois kunt maken van herfstbladeren.

Bezoek het Muizenhuis

Het Muizenhuis bestaat 5 jaar en dat moet gevierd worden! Van 5 oktober t/m 28 december 2016 kun je het atelier van het Muizenhuis op de Weesperzijde bezoeken. Zo kun je zien hoe het Muizenhuis gebouwd wordt en kun je kijken naar alle Muizenhuis-decors (circus, kermis, theater, haven). Je kunt het Muizenhuis bezoeken op woensdag t/m zondag van 12.00-18.00

1475745361026

Alvast een fijne herfstvakantie!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.instagram.com/lauteropmaat
www.facebook.com/lauteropmaat