Het is alweer een tijdje geleden dat er een nieuw recept online is gekomen op onze blog. Daarom vandaag tijd voor een extra lekkere!  Dit keer geen zoetigheid, maar een hartige snack. Superleuk om met kids te maken en ook nog eens reuze eenvoudig. Vandaag deel ik met jullie het recept voor kaasstengels! Lekker om te maken en mee te nemen naar het park, op te eten tijdens het borrelen of als hapje tijdens een feestje. Ideaal!

Kaasstengels

Wat heb je nodig? (voor 8 kaasstengels)

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 tl gedroogde tijm
  • Scheut olijfolie
  • Bakpapier

Wat moet je doen?

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Plak 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar vast en snijd hier 4 lange repen van. Doe dit ook met de andere 2 plakjes bladerdeeg.
  3. Draai de repen bladerdeeg daarna in de vorm van een spiraal en leg ze een voor een op de bakplaat met bakpapier
  4. Doe een scheut olijfolie met de tijm in een klein bakje en meng dit goed
  5. Besmeer de ‘stengels’ met het olijfoliemengsel en strooi daar vervolgens de geraspte kaas overheen
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak de kaasstengels in 20 minuten goudbruin en krokant.

Tip: Je kunt de kaasstengels zo eten, maar ze zijn ook heel lekker met een beetje zoete chilisaus. Bijna net zo lekker als de kaasstengels op het terras;)

IMG_0428 IMG_0429

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat