It’s beginning to look a lot like christmas! Nog een weekje en dan is het tijd voor kerstmis. Hebben jouw kinderen nou erg veel zin om (mee te helpen) met de laatste kerstdecoratie? Geen punt! Het is bijvoorbeeld erg leuk om bezig te gaan met een raamtekening. En als je een paar kerstzegels hebt gekocht bij PostNL, krijg je de materialen er zelfs gratis bij.

Raamtekening als kerstdecoratie

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Eigenlijk alleen een krijtstift (of meerdere kleuren als je zou willen). Eventueel zou je er ook voor kunnen kiezen om sjablonen van PostNL (zie bovenstaande foto) of een printable van Raamtekening.nl te gebruiken als je zelf niet zoveel inspiratie hebt. In principe kun je wel uit de losse hand tekenen. Het is maar net wat jij en jouw kinderen prettig vinden!

Raamtekening als kerstdecoratie

Raamtekening als kerstdecoratie

De eerste stap is, als je kiest voor een sjabloon of een printable, om deze tegen het raam te hangen. Een sjabloon kan aan de binnenkant, een printable alleen aan de buitenkant. Bedenk hierbij van tevoren of eventuele tekst (en andere tekeningen) binnen of buiten goed te zien/lezen moeten zijn, aangezien je te maken hebt met spiegelbeeld.

Raamtekening als kerstdecoratie

Vervolgens is het tijd om echt te gaan tekenen! Bij een sjabloon kun je gewoon in gaan kleuren eigenlijk. Om het te laten zien, heb ik hiervoor gekozen. Bij een printable teken je een afbeelding over, dus je moet op één punt blijven zitten als je de juiste verhoudingen wilt. Het is heel simpel, maar houd hier wel even rekening mee (bij dubbel glas)! Voordat ik hier mee bezig ging, heb ik een hele tijd cactussen op mijn raam gehad en die heb ik met zo’n printable erop getekend.

Raamtekening als kerstdecoratie

Kies je niet voor een sjabloon of een printable? Ga dan lekker tekenen uit de vrije hand! Ik heb uiteindelijk, na het tekenen met sjabloon, ook nog merry christmas opgeschreven in kleur. Dit wilde echter niet zo goed op de foto, helaas. Veel tekenplezier (met de kinderen)!

Groetjes,
Anouk

TWITTER en FACEBOOK (avatar)

www.nouk-san.nl