Heb jij al sneeuw gezien dit jaar? Ik wel! Het weer gaat deze winter van enorm koud naar regenachtige storm. Handschoenen kunnen daarom erg handig zijn. Ik heb handschoenen van papier gemaakt om als decoratie op te hangen of gewoon leuk als knutselwerkje als je binnen zit!

Knutsel jouw eigen handschoenen van papier! 2

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Eigenlijk helemaal niet zoveel! Een vel gekleurd papier, een vel wit papier, een potlood, een schaar, een stukje gekleurd touw en lijm is genoeg. Ik heb gekozen voor blauw, omdat ik dit mooi bij de winter vind passen, maar je kunt natuurlijk kiezen voor iedere kleur. Laten we aan de slag gaan met de handschoenen van papier!

 

Knutsel jouw eigen handschoenen van papier! 3

Handschoenen knutselen

Allereerst gaan we handschoenen tekenen. Om beide kanten gelijk te houden, vouw je hiervoor het papier eerst dubbel. Je kunt een ervan later omdraaien zodat je links en rechts hebt. Op het gekleurde vel teken je een handschoen en op het witte vel een stukje “bont” met een extra stukje eraan om straks te kunnen plakken.

 

Knutsel jouw eigen handschoenen van papier! 4

Als je de handschoen hebt getekend, is het een kwestie van knippen. Ook dit doe je met het papier dubbelgevouwen, dus je moet er een beetje op letten dat het niet anders gaat zitten tijdens het knippen.

 

Knutsel jouw eigen handschoenen van papier! 5

Wanneer je alle losse onderdelen hebt geknipt, kun je gaan plakken! Met een beetje lijm op het extra flapje van het “bont” maak je dit papier aan het gekleurde gedeelte vast. Let op! Doe dit op de achterkant, dus houd hier rekening met rechts en links.

 

Knutsel jouw eigen handschoenen van papier! 6

We gaan nog even door met plakken op de achterkant, want het touw moet er nog op! Handig om de handschoenen bij elkaar te houden. Ik heb dit met een stukje plakband gedaan, maar je kunt hier ook vloeibare lijm gebruiken als je wilt.

 

Knutsel jouw eigen handschoenen van papier! 7

Als laatste kun je nog kleuren, verven, tekenen en dergelijke op de handschoenen! Ik heb het simpel gehouden door met een witte acrylmarker een patroontje te tekenen, maar je kunt het zo uitgebreid doen als je zelf wilt.

Knutsel jouw eigen handschoenen van papier! 8

Et voilà, jouw handschoenen van papier zijn klaar… En met deze handschoenen zwaai ik ook gedag naar jullie! Dit was mijn laatste creatieve blog die ik voor Lauter schrijf. Bedankt voor het lezen van mijn blogs en misschien tot een volgende keer!

Groetjes,
Anouk

TWITTER en FACEBOOK (avatar)

www.nouk-san.nl
www.lauteropmaat.nl