Ho ho ho!
Het is alweer bijna kerstvakantie, dus hoogste tijd voor onze traditionele vakantieblog!

In deze blog vind je een overzicht met allemaal leuke activiteiten die je de komende weken samen met je kind kunt doen in Amsterdam!

The Christmas show

christmasshow-facebook-1440x670

Van 23 t/m 26 december kun je kijken naar The Christmas show in de Ziggodome. Een spectaculaire kerstshow waarin allerlei verschillende bekende Nederlanders meespelen. Tijdens The Christmas Show volgen we een nieuw geschreven Kerstsprookje over Max, een jongetje van 10 dat nog nooit een witte kerst heeft meegemaakt. Reis mee in de droomwereld van Max en hoor alle bekende traditionele kerstnummers voorbij komen. Van meezingers als ‘Santa Claus is Coming to Town’ en ‘Rudolph the Rednose Reindeer’ tot ‘All I want for Christmas is You’. Met als hoogtepunt: de grootste lokale sneeuwbui die Nederland ooit heeft gekend! Kaartjes zijn verkrijgbaar via deze website en kaartjes zijn te koop vanaf €34,50.

Amsterdam Light Festival

amsterdam-light-festival-2

Net zoals vorig jaar organiseert Amsterdam dit jaar weer het Amsterdam Light Festival. Een festival vol met lichtjes en gezelligheid. Je kunt lopend allemaal mooie verlichte kunstwerken bekijken. De wandeltocht is 2,3 km en is dus ook een prima activiteit met kinderen. Wil je liever per boot langs de kunstwerken? Dat kan natuurlijk ook! Diverse rederijen bieden speciale arrangementen aan.

Discozwemmen in De Mirandabad

mirandabad-2

Het blijft een gekke naam; De Mirandabad, in plaats van Het Mirandabad, maar het klopt toch echt!
De Mirandabad is een zwembad vlakbij de Rai, waar je heerlijk binnen kunt zwemmen. Naast de standaard baantjes zwemmen kun je nu ook discozwemmen! Hoe leuk is dat! Kinderen tot 14 jaar mogen elke vrijdagavond van 19.00 – 21.00 komen discozwemmen. Tijdens het zwemmen wordt muziek gedraaid door een echte DJ! Het discozwemmen kan buiten de vrijdagen in de kerstvakantie nog elke andere vrijdag t/m april.  Voor het discozwemmen hoef je alleen maar een normaal entreekaartje te kopen. Naast het discozwemmen worden er in de kerstvakantie nog meer activiteiten georganiseerd. In het zwembad worden van dinsdag t/m donderdag allerlei leuke activiteiten en spelletjes voor kinderen georganiseerd.

Samen koken

IMG_6253

Duik deze vakantie lekker samen de keuken in! Om het kerstdiner voor te bereiden of om gewoon iets lekkers klaar te maken. Op onze blog vind je veel verschillende recepten die je makkelijk samen met je kind kunt maken. Zoals deze leuke hapjes voor het kersdiner, een kerstboompizza of dit lekkere bananenbrood!

Kerstliedjes zingen in het Concertgebouw

beeld-1_zing-met-ons-mee-bas-czerwinski-611x397

Op 17,  27 en 29 december kun je samen met de kids (6+) naar het Concertgebouw om kerstliedjes te zingen.  Hoe meer gezang hoe beter. Van herdertjes bij nachte tot wonderschone dennenbomen, alles wordt bezongen. Frommermann geeft een Hawaiiaanse versie van Merry Christmas weg en vertelt hoe het ook alweer zit met Rudolf het Rendier. Reken erop dat de liedjes voorlopig in je hoofd blijven hangen. En om dit concert extra feestelijk te maken: vooraf is er voor de kinderen warme chocolademelk en voor de volwassenen glühwein! Er zijn nog kaarten beschikbaar en kosten €16,00.

Schaatsen of Ouder- en Kind Workout bij Haddock

15578171_626322530883497_2593138639147488051_oVan 24 december t/m 7 januari kun je bij Haddock Amsterdam lekker komen schaatsen. Nu kun je in Amsterdam wel op meer plekken schaatsten, maar hier kom je waarschijnlijk geen toeristen tegen en zal het daarom denk ik een stukje rustiger zijn. Dat klinkt goed toch? Je kunt komen schaatsten voor €2,50 en er wordt uiteraard gezorgd voor koek & zopie! Houd je van actieve activiteiten en wi14908228_1797758057128814_1912324585956508678_nl je nog meer?  Op 4 januari (en elke andere woensdag) organiseert Iris om 10.00 een Ouder- en Kind Workout.  De workout waarbij je samen met je kind sport & speelt. Een uurtje voor jou én je kind, inspanning en ontspanning! Gezellig met andere ouders en kinderen. Cardio en krachtoefeningen & spelletjes in één uurtje. Kosten zijn €12,50 voor een les

IJsbeeldenfestival

ijsbeelden-festival-2016-e1478776457700

Breng een bezoekje aan het Ijsbeeldenfestival in het Arenapark! Het Ijsbeeldenestival staat dit jaar in het teken van het thema ‘muziek’. Van klassiek tot Hollandse hits en van disco tot jazz. Werkelijk alle muziek komt in dit festival aan bod! In het filmpje kun je zien wat je kunt verwachten tijdens het festival. Kaarten voor volwassenen kosten €16 en voor kinderen €10. Het Ijsbeeldenfestival is nog te bezoeken tot 5 februari 2017.

 

Ik wens jullie een hele fijne kerstvakantie!!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat