Is het nu alweer vakantie, hoor ik veel mensen denken? Ja zeker! Volgende week is het Meivakantie en zijn de meeste kids lekker 2 weken vrij. Uiteraard om lekker Koningsdag & Bevrijdingsdag te vieren, maar daarnaast nog genoeg tijd om andere leuke dingen te ondernemen in en rondom Amsterdam. Hier weer een nieuwe blog vol met leuke tips!

Muziek maken in het Tropenmuseum

Tropenmuseum

Op zaterdag 23 april en zaterdag 7 mei kun je samen met je kind in het Tropenmuseum naar een hele leuke muziekworkshop. Tijdens deze workshop leer je van alles over muziekinstrumenten uit andere landen en aan het eind van de workshop leer je een liedje spelen op Caraïbische steeldrums. Sowieso is het Tropenmuseum een leukeSteeldrumworkshop plek om naar toe te gaan. Je kunt hier van alles vinden over andere landen en culturen.Steeldrumworkshop Iedere 2 maanden vind je in het Tropenmuseum junior een andere tentoonstelling. Nu is er een tentoonstelling over Marokko. Op de website van het Tropenmuseum vind je nog meer informatie en kun je lezen wat er nog meer te beleven is in de meivakantie. De toegang voor het Tropenmuseum kost €15 voor volwassenen en €8 voor kinderen. Je
hebt alleen een toegangsbewijs voor het museum nodig om mee te doen aan de workshop.

Voorjaarsschoonmaak met de kids

clean-house-vector

Ok, misschien niet iets waarvan je denkt; ‘goh, leuk’, maar hoe fijn is het achteraf als je hele huis weer spik en span is. Kinderen zijn, in tegenstelling tot de meeste volwassenen, vaak dol op schoonmaken! Vraag ze dus vooral om lekker mee te helpen. Kinderen kunnen prima met een doekje het hele huis poetsen, hun eigen kamer opruimen, stofzuigen of andere klusjes doen. Maak er een feestje van door keihard de muziek aan te zetten en lekker gek te doen. Het leven is soms zo simpel..

Miniballet 4-5 jaar

11012137_10153283235697708_6073801690621342918_n

Bij MiniChiChi kunnen de kleintjes in de meivakantie, en ook daarbuiten, gezellig komen dansen. Er is minidans voor kinderen van 2-3 jaar en miniballet voor kinderen van 4-5 jaar. Tijdens de balletles leren de kinderen basis ballettechnieken en zijn zij lekker op een speelse en creatieve manier bezig. Je kunt eenmalig langskomen, maar het is ook mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen en vaker naar de balletles te komen. Met de strippenkaart kun je tevens ook naar allemaal andere leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een theatervoorstelling van Tante Jo. Deze voorstelling is elke eerste zaterdag van de maand tussen 11 en 12. Dus ook in de meivakantie!:)

Miniballet wordt gegeven bij MiniChiChi club. Een hele leuke doe- en beleefwinkel vlakbij het Westerpark in Amsterdam.

Meer info: http://www.minichichi.com

Geitjes voeren op de geitenboerderij

geitenboerderij

Het is weer voorjaar en dat betekent lekker naar buiten! De geitenboerderij is een perfecte plek om naar toe te gaan in de meivakantie. Allereerst omdat de boerderij in het Amsterdamse Bos ligt en dit is sowieso al een hele fijne plek voor kids om lekker te wandelen en/of te spelen. Ten tweede zijn er op de geitenboerderij heel veel geitjes en andere dieren te vinden die het heel gezellig vinden om geaaid en gevoederd te worden. Daarnaast is er op de boerderij genoeg plek om lekker te spelen. And last but not least. Een uitje naar de geitenboerderij kost je, behalve wat voer voor de dieren, helemaal niks!

Kinderworkshop tekenen met inkt & rondleiding Rijksmuseum

Teekenschool

In de meivakantie kunnen kinderen tussen de 6 en 12 jaar meedoen aan een kinderworkshop waarin ze leren hoe je met inkt dieren kan tekenen. Bij de workshop hoort ook een rondleiding door het Rijksmuseum, waar de kinderen kunnen spieken hoe andere beroemde kunstenaars dit hebben gedaan. De workshop wordt elke dag gegeven tussen 14.00 en 16.00 in de Teekenschool, kost €10 en is alleen bedoeld voor kinderen.

Fijne meivakantie!

Groetjes,

Laura