Vandaag vind je op ons Youtube kanaal een nieuw rekenfilmpje over meten. Als je het filmpje gaat bekijken is het wel handig dat je al het een en ander weet over meten. Het is belangrijk dat je bepaalde maten kan schatten en dat je weet wat de verschillende maten betekenen. Weet je dit, maar ben je vergeten of weet je niet hoe je maten kan omrekenen? Geen probleem! Wij leggen dit graag aan je uit in onderstaand filmpje:

 

 

Heb je geen zin/tijd om het filmpje te bekijken en lees je liever de uitleg? Hieronder vind je een korte uitleg over meten:

mm – cm – dm – m – dam – hm- k

Allereerst is bovenstaand rijtje heel erg belangrijk. Ik heb het rijtje van klein naar groot geschreven, maar je kunt het ook prima van groot naar klein schrijven. Er zijn mensen die een trappetje gebruiken. Ook handig! Als je dit rijtje uit je hoofd leert, ben je al een heel eind!

Het rijtje is het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. In dit voorbeeld wil iemand weten hoeveel centimeter 23 meter is. Wat je doet is het volgende: Je kijkt eerst in het rijtje hoeveel stapjes het is van meter naar centimeter. Dit zijn 2 stapjes. Vervolgens kijk je of je er nullen bij moet doen of vanaf moet halen. Je gaat naar links, dus je doet er 2 nullen bij. Het antwoord is dus 23 m = 2300 cm.

voorbeeld meten

Dit is de basis en hiermee kom je al een heel eind. Wil je weten wat je moet doen als het wat lastiger wordt? Dan zou ik je toch aanraden om het filmpje even te bekijken.

Wil je extra oefenen? Op Sommenprinter vind je een heleboel werkbladen.

Succes!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat

Ps: Als je je abonneert op ons Youtubekanaal hoef je geen filmpje meer te missen!