Vorige week was het superlekker weer en het zomergevoel was weer helemaal terug. Heerlijk! Bij zomerse tempraturen hoort een zomers ontbijtje. Vandaag deel ik met jullie het recept voor een mega gezond ontbijtje; een acai bowl:) En ook als het wat minder weer is zoals vandaag, is dit ontbijtje nog steeds superlekker!

Voor Chickslovefood ben ik deze maand bloginsider en dat betekent dat ik van Zonnatura een heel pakketje met lekkere ontbijtspullen heb gekregen. Onder andere 2 zakken muesli. Met deze producten mag ik 2 leuke ontbijtrecepten bedenken. De museli heb ik dit keer gebruikt als topping voor de Acai Bowl.

Tijd voor het recept:

Wat heb je nodig? (voor 1 ontbijtje)

– 200 ml (plantaardige) melk
– 1 bevroren banaan
– handje bevroren bosbessen
– 2 theelepels Acaipoeder
-Topping naar keuze: muesli, fruit, gedroogd fruit en/of chocolade etc.

Wat moet je doen?

1. Doe de melk, de bevroren banaan, de bevroren bosbessen en de Acaipoeder in een blender en blend het door elkaar. Zorg ervoor dat een beetje stevig geheel wordt.
2. Schenk het mengsel in een bakje en doe er vervolgens een topping naar keuze op. Ik heb gekozen voor banaan, bosbessen en appel/kaneel museli.

Dit ontbijtje kan ook prima als gezond toetje gegeten worden! Het is net alsof je een bak ijs opeet:)

Laten jullie weten als je het geprobeerd hebt? En willen jullie volgende keer een receptje met de andere muesli of liever met de boekweitwafels? Let me know!

IMG_0648

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat