Ola!

De afgelopen weken was het wat rustiger op deze blog, maar de voorbereidingen voor het komende schooljaar zijn inmiddels weer in volle gang! Ook de serie met uitlegfilmpjes heeft een tijdje stil gestaan, maar daar gaan we nu ook weer mee beginnen! Op ons Youtube kanaal is al uitleg te vinden over werkwoorden, meten & keersommen. Vandaag is er een nieuwe video bijgekomen, namelijk over de staartdeling.

In dit artikel wil ik je graag in het kort vertellen hoe de staartdeling werkt en vooral hoe je hier na het zien van deze video verder mee kunt oefenen.

 

Wil je de foto’s uit de video nog even rustig bekijken? Hieronder staan ze op een rijtje.

Staartdeling zonder rest

FullSizeRender   FullSizeRender 6

Staartdeling met rest

FullSizeRender 5

Op Sommenprinter vindt je oneindig veel sommen die je kunt oefenen. Zelf gebruik ik deze website heel vaak. Ook om de staartdeling te oefenen is dit dus een goede tip. Hiernaast kun je natuurlijk zelf ook sommen bedenken en die oplossen. Het antwoord kun je altijd controleren door er een keersom van te maken of de som in te typen op je rekenmachine. Helaas is er niet echt een ‘leuke’ manier om staartdelingen te oefenen. Het blijven gewoon kale sommen.

Heb je nog vragen over de staartdeling of wil je graag persoonlijke uitleg? Stuur dan een mailtje naar onderwijs@lauteropmaat.nl of bel naar 06-13218301.

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat