Knutselen met kinderen in juni betekent bezig met een handgemaakt cadeau voor Vaderdag! 19 juni is het alweer tijd om je vader in het zonnetje te zetten. Daarom ging ik samen met één van mijn oppaskinderen aan de slag om zelf een leuk cadeau te maken voor mijn eerste blog voor Lauter!

Stoepkrijten voor Vaderdag 2

Hoewel we wel creatief aan de slag zijn geweest, hebben we niet echt een knutselwerkje gemaakt. Toen het zonnetje scheen, zijn we naar buiten gegaan om lekker te tekenen met stoepkrijt. Maar: wel met een doel! We hebben namelijk samen scènes gecreëerd op de tegels. Mijn oppaskindje koos hierbij voor een voetbalveld én hij wilde graag superheld zijn. Welk kind wil dat nu niet?

Stoepkrijten voor Vaderdag 3

Toen we klaar waren met  stoepkrijten (en dit hoeft helemaal niet lang te duren trouwens), is mijn oppaskindje op de grond gaan liggen in positie. Ik moest hem hierbij wel even helpen, aangezien hij zelf dit inzicht niet echt heeft nog. Bij het voetbalveld hebben we een echte voetbal gebruikt, want dat wilde hij graag. Hij doet hier net alsof hij de bal in het doel wil schoppen. En bij de superheld vliegt hij natuurlijk in de lucht op zoek naar mensen die zijn hulp nodig hebben!

Stoepkrijten voor Vaderdag 4

Terwijl hij in positie lag, heb ik foto’s gemaakt van bovenaf. Op die manier lijkt het namelijk net alsof hij écht schopt en écht vliegt! In deze blogpost enkel het resultaat van de scènes als foto, maar het is natuurlijk de bedoeling om deze af te drukken. Dit kan gewoon met een printer! Ik zou echter wel stevig papier gebruiken. Vervolgens kun je dit als kaart gebruiken of eventueel in een lijstje doen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om er tekst bij te plaatsen: digitaal of met de hand. Dat is aan jou!

Groetjes,
Anouk
www.nouk-san.nl

TWITTER en FACEBOOK (avatar)

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat