Taalblobs, een ideaal programma om spelling mee te oefenen

Eigenlijk klik ik nooit op advertenties, maar afgelopen week kwam ik heel toevallig via zo’n advertentie op de site van Taalblobs terecht. Dat had zo moeten zijn denk ik, want ik was gelijk enthousiast! Taalblobs  is een programma voor kinderen om extra te oefenen met spelling. In deze blog wil ik dit online programma graag met jullie delen.

Wat is Taalblobs?

Taalblobs is een online oefenprogramma voor kinderen van de basisschool om spelling mee te oefenen. Dit programma is onwikkeld door RT Amersfoort, in samenwerking met het dyslexie-instituut Braams.

Kinderen krijgen in het programma elke dag 2 of meer nieuwe taken die zij  kunnen maken. Als alle taken gemaakt zijn, mogen zij als beloning een spelletje spelen. De oefeningen an sich zijn eigenlijk ook al leuke spelletjes. Kinderen kunnen per taak kiezen welk spel zij willen spelen. Tijdens dit spel moeten zij een hoop woorden schrijven. De ene keer moeten zij het woord verdelen in woordstukjes, de andere keer moeten zij het woord schrijven met behulp van het klankbord en weer een andere keer moeten ze het woord gewoon typen. Zo oefenen ze op verschillende manieren met de moeilijke woorden.

Schermafbeelding 2017-07-31 om 17.22.42

Tijdens het oefenen wordt automatisch feedback gegeven die refereert aan de spellingregel waarin door het kind een foutje is gemaakt en bovendien worden door het adaptieve algoritme de spellingregels waar het kind nog moeite mee heeft automatisch extra herhaald.

Na het invoeren van de gegevens van een leerling maakt het het programma automatisch een programma op maat voor het kind. Wil je het kind toch liever met zelfgekozen taken aan de slag laten gaan? Dat kan ook. Je kunt de taken als leerkracht/begeleider per dag aanpassen.

Dyslexie

Ook voor kinderen met dyslexie is dit programma zeer geschikt. In een aantal spellen moeten de kinderen gebruiken maken van het klankbord. Dit klankbord wordt ook gebruikt tijdens dyslexiebehandelingen.

Schermafbeelding 2017-07-31 om 17.36.10Kinderen met dyslexie hebben doorgaans veel baat bij een systematischere opbouw waarbij is uitgegaan van de klank- en regelstructuur van woorden en deze structuur is zeer duidelijk aanwezig binnen het programma.

Waarom ben ik zo enthousiast over Taalblobs?

Zoals je wellicht kunt merken ben ik erg enthousiast over deze nieuwe aanwinst voor Lauter. De afgelopen jaren heb ik veel kinderen binnen gekregen met spellingsproblemen en het is altijd weer een uitdaging om de kinderen daarin op een leuke manier te begeleiden. Zelf doe ik al veel met spelletjes, maar voor de afwisseling liet ik leerlingen vaak werkbladen maken. Dit vonden zij vrij saai en dat kan ik begrijpen. Het schrijven van woorden is nou eenmaal geen bijster interessante bezigheid. Dit programma kwam daarom voor mij als geroepen. Met dit programma zijn de kinderen weer op een leuke manier bezig met spelling. Daarnaast kunnen de kinderen dit programma ook makkelijk thuis gebruiken. Het programma geeft continue feedback waardoor de kinderen naast de bijlessen/RT nog steeds effectief blijven leren.

Ten slotte kun je in dit programma heel erg goed de vorderingen per leerling bijhouden. Je ziet precies in welke categorie ze nog veel foutjes maken en hierdoor kun je nog gerichter bijles en/of Remedial Teaching geven.

Ik ben fan!

Schermafbeelding 2017-07-31 om 17.24.07

Hoeveel kost dat?

De prijzen voor dit programma zijn als volgt:

Thuis: € 27,35 per jaar (1-3 kinderen)
RT: € 86,- per jaar (1-20 kinderen)
School: vanaf €174,- per jaar (50 kinderen)

Op de website van Taalblobs kun je nog meer lezen over dit programma, kun je de demo uitproberen en kun je een abonnement afsluiten als je wilt. Dat heb ik iedergeval wel gedaan en de kids met wie ik dit gebruik zijn tot nu toe ook erg enthousiast!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat
Youtube

Reacties zijn gesloten.

© 2019 Lauter

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑