Met een heel dubbel gevoel begin ik met het schrijven van deze allerlaatste blog…

Lauter gaat stoppen.

Ja, dat klinkt inderdaad heel gek en heel definitief, maar het is echt waar.

In deze blog wil ik graag terugblikken op een hele mooie reis en vertellen hoe het nu verder gaat met Lauter.

Op 1 september 2011 begon ik met het geven van bijlessen en al snel vond ik dat ik het serieuzer moest aanpakken. Zwart werken was veel te illegaal voor mij en daarom stond ik op 1 november 2011  voor de deur bij de KVK in Amsterdam. Die week ervoor had ik op mijn studentenkamer een ondernemingsplan geschreven en een naam bedacht. Niet veel later kwam er een eerste website (met heel veel hulp van Milan, nogmaals  duizendmaal dank!) en kon het serieuze werk beginnen. De eerste jaren gaf ik alleen bijles  en dankzij een aantal hele lieve en behulpzame ouders kwamen er steeds meer klanten bij. Ik vond het superleuk om te doen, maar wilde meer. Ik ben daarom begonnen met de master Special Education Needs om mij te laten opleiden tot Remedial Teacher.  Ik liep stage op een basisschool, maar daarnaast ook in mijn eigen bedrijf. Hoe chill! De klanten bleven komen en ik kon het werk niet meer alleen aan. Ik ging op zoek naar hulp en daar was Stefan. Niet veel later volgde Merel en in de jaren daarna kwamen Chloë, Ali, Sacit en Anja ook aan boord bij Lauter. Allemaal toppers! Ook jullie verdienen uiteraard een ode in deze blog!

 

IMG_5206

In 2015 besloot ik dat bijles & Remedial Teaching niet genoeg was en stapte Charlotte bij ons aan boord. Charlotte is opvoedingsondersteuner. De naam Lauter veranderde naar Lauter – onderwijs & opvoeding op maat.  Na een lange zoektocht was ik heel blij met deze naam. Charlotte heeft de afgelopen jaren wel meer dan 100 interessante blogs geschreven over opvoeding. Deze blijven gelukkig staan op deze website. Dan kan ik ze ooit nog eens kan nalezen als ik zelf kinderen heb 😉

In 2016 was het feest. Lauter bestond 5 jaar en voor diegene die mij een beetje kennen kon het niet anders dan dat dit goed gevierd zou worden. We organiseerden een hele gezellige borrel met een geslaagde bingo.

IMG_2201

2017 was ook een bijzonder jaar voor Lauter, want in dit jaar zijn wij gestart op onze eigen locatie op de van Hallstraat. Na al die jaren pendelen tussen de verschillende huizen hadden wij nu eindelijk een eigen plekje. Heel spannend, want uiteraard moesten wij hierdoor helaas wel van wat klanten afscheid nemen. Gelukkig kwam het allemaal goed en hebben wij samen erg genoten van deze ruimte.

En nu is het 2018 en is het tijd om een einde te maken aan deze fantastische reis.
De afgelopen maanden voelde ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. In een opwelling ging ik vacatures bekijken en binnen 5 minuten kwam ik terecht bij een vacature op een droomschool. Een school die 50 weken per jaar open is van 08.00 – 18.00 en waar ieder kind een eigen leerplan heeft. Een school waar ze dus onderwijs op maat kunnen bieden. Hoe mooi! Ik twijfelde wel, want als ik zou worden aangenomen moest ik met Lauter gaan stoppen. Toch schreef ik een brief en na een heel leuk gesprek en een leuke meeloopdag besloot ik dat dit mijn nieuwe uitdaging moest gaan worden. Gelukkig voelde het aan de andere kant ook goed en werd ik aangenomen.

Op 6 augustus ga ik starten op deze school en eind augustus zal Lauter gaan stoppen. Het voelt nog niet goed om alles op te zeggen, dus voorlopig zal Lauter gewoon nog op een heel laag pitje blijven bestaan. Zolang het vlammetje nog niet gedoofd is, kan het altijd weer worden aangewakkerd…

Ik wil alle ouders, kinderen, maar ook de lezers van onze blog enorm bedanken voor de afgelopen 6,5 jaar.
Zonder jullie had Lauter niet kunnen bestaan en hadden wij deze mooie reis nooit kunnen maken.

Voor nu zeg ik jullie gedag en wie weet komen we elkaar in de toekomst weer tegen!

Liefs,

Laura

laura de ruiter