Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het Pasen. Jee lekker een lang weekend vrij en gezelligheid bij het paasontbijt! Bij mijn paasontbijt eten wij traditiegetrouw altijd matzes met tuinkers en suiker. Iets wat ik alleen met Pasen eet, maar wat echt superlekker is!

"

Nou kun je tuinkers gewoon in de supermarkt kopen, maar hoe leuk als je er iets anders mee doet en wat ook nog eens helemaal in het teken staat van Pasen. Daarom in deze blog een heel leuk DIY ideetje om de paastafel, naast natuurlijk de zelfgemaakte broodhaantjes, net wat gezelliger te maken.

Wat heb je nodig?

-zakje met tuinkers zaadje
-klein beetje aarde
-6 grote eieren

De enige zaadjes die ik de buurt kon vinden komen van de HEMA. Hier zit al aarde bij, dus dat is eigenlijk ideaal.

Wat moet je doen? 
1. Om te beginnen heb je 6 lege eieren nodig. Nu kun je verschillende dingen doen:

-Kook 6 eieren, lepel ze uit en bewaar de lege eierdoppen. (Heel handig als je dit met een groepje kids gaat maken)
of
-Breek heel voorzichtig de rauwe eieren open. Laat de inhoud van de eieren voorzichtig eruit lopen in een bakje. Vervolgens bewaar je de eierdoppen en kun je de eieren gebruiken om iets te bakken. Ik bakte bijvoorbeeld dit heerlijke bananenbrood :)

 

2. Zet de eierschillen terug in de eierdoos
3. Doe een beetje aarde in alle eierdoppen
4. Leg voorzichtig wat zaadjes op de aarde
5. Na een paar dagen heeft het mannetje haar gekregen en kun je de tuinkers mannetjes eventueel nog mooier maken met ogen, een mond etc.

.IMG_6922

Alvast een hele fijne Pasen!

Geschreven door: Laura