Na de feestdagen is januari altijd een kleine domper, vind jij ook niet? Ik heb wel enkele verjaardagen die een feestje waard zijn, maar het eerstvolgende leuke thema in het nieuwe jaar is altijd Valentijn. Eind januari is daarom de perfecte tijd om alvast inspiratie op te doen voor 14 februari. Daarom ga ik in deze blogpost aan de slag met een knutselidee voor Valentijn om met kinderen te maken. We gaan namelijk een valentijnshart versieren!

Valentijnshart versieren

Benodigdheden

Wat heb je nodig? Allereerst een groot rood vel stevig papier. Natuurlijk kun je ook voor een andere kleur kiezen, maar rood hoort nu eenmaal bij de liefde. verder heb je watten nodig. Ik heb ronde bolletjes gebruiken, maar je kunt ook voor een andere vorm kiezen. Je hebt ook nog een schaar en lijm nodig om het hart te kunnen maken. Verder kun je zelf bepalen wat je gebruikt. Ik heb een potlood, een gum en een fineliner gebruikt om een gedicht te maken. Kinderen kunnen ook iets schrijven of eventueel iets tekenen of schilderen bijvoorbeeld. Het is maar net wat je wilt!

Valentijnshart versieren

DIY valentijnshart versieren

Allereerst is het de bedoeling om een hart te knippen uit het rode papier. Ik heb dit van tevoren geschetst op het papier, maar je kunt het ook uit de losse hand doen natuurlijk. Ondanks dat je kunt gummen, kun je dit het beste op de achterkant van het papier doen.

Valentijnshart versieren

Daarna moet je een keuze maken wat je eerst doet: de inhoud of de rand maken. Ik heb de rand als eerste gemaakt omdat er met de watten nog wel op te schrijven is. Doordat ik de rand al had gemaakt, wist ik precies waar ik mijn gedicht op kon schrijven. Ik heb ronde watjes gebruikt die ik eerst door de helft heb gescheurd en daarna met hobbylijm op heb geplakt. Dit geeft een beetje het effect van een spiegel voor sterren, vind jij ook niet? Daarbij past het witte wel bij de winter!

Valentijnshart versieren

Zoals ik al zei: je moet – voordat je de rand of de inhoud gaat maken – een keuze maken wat je als eerste doet. Ik heb het gedicht als laatste op het papier gezet, maar je kunt er ook voor kiezen om eerst het hart te versieren. Als jouw kinderen een tekening maken, is dit misschien zeker handig. De bolletjes zitten misschien anders in de weg! Zodra inhoud en rand af zijn, is jouw knutselwerk klaar. Veel plezier met een valentijnshart versieren!

Valentijnshart versieren

Groetjes,
Anouk

TWITTER en FACEBOOK (avatar)

www.nouk-san.nl
www.lauteropmaat.nl