Sommige kinderen zijn nu al aan het genieten van (een extra lange) voorjaarsvakantie, maar de meeste scholen in Amsterdam zijn vanaf vanmiddag gesloten ivm de vakantie. Lekker even een weekje vrij en genoeg tijd om leuke dingen te gaan doen! Misschien ga je wel op wintersport, maar anders vind je in deze blog genoeg tips om je te vermaken in Amsterdam:)

Bezoek Thomas de stoomlocomotief in het theater

Wie kent Thomas de stoomlocomotief (aka Thomas de trein) nou niet? Jonge kids vinden Thomas helemaal fantastisch en laat dat nou even goed uitkomen. Op 29 februari is er namelijk in DeLaMar een voorstelling over Thomas en het circus. Er komt een circus naar de stad, maar als blijkt dat een circuswagon niet op tijd kan komen, dreigt het hele circus in het water te vallen. Zal dat nog goedkomen? Op 29 februari kun je samen met je kind (verkleed als conducteur) kijken hoe dit afloopt. De voorstelling begint om 13.15 en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor meer informatie en kaarten klik op deze link.

thomasdetrein

Maak en speel je eigen memory 

Op de volgende site kwam ik een superleuk idee tegen. Print heel veel foto’s dubbel uit en maak hier je eigen memoryspel van. De uitvoering kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen, maar ter inspiratie ben ik zelf ook even aan de slag gegaan:)

IMG_6747
                     Voorkant                                        Achterkant

Ga een ochtend of middag trampoline springen bij VROG

VROG vind je in Watergraafsmeer om de hoek bij de Jaap Eden Ijsbaan en is een hele grote ruimte met HEEL veel trampolines. Hoe cool is dat! Op woensdagochtend is er een speciale miniVROG en zijn alleen kinderen tussen de 2 en 6 welkom samen met hun papa of mama. De rest van de voorjaarsvakantie is VROG elke dag open tussen 10.00 en 18.00. Een uur springen kost je €8. Na afloop kun je lekker chillen in een hangmat in het VROGcafé:)

vrog

Ga lekker een middagje de keuken in

Op onze blog staan inmiddels al een hoop leuke recepten. Kies er hier eentje uit en ga lekker een middagje bakken.

12366204_1027677347282953_4051019412732564131_n

Ga apenkooien bij Skills Amsterdam

Weet je nog wat vroeger het allerleukste onderdeel was bij gym? Juist ja, Apenkooien! Het team  van Skills begrijpt dat en biedt daarom elk weekend de ruimte om te komen apenkooien. Ook in de vakantie zijn zij gewoon geopend! Op zaterdag kun je terecht op Zeeburg. Op zondag in de Rivierenbuurt en op IJburg. Voor 1,5 uur apenkooien betaal je €5. Heerlijk om de kinderen aan het eind van de vakantie een ochtendje te laten rennen en spelen samen met andere kids.

 

skills-vereniging-amsterdam-apenkooi-kinderfeestje-1438180924

 

Fijne vakantie allemaal!

Geschreven door: Laura