Een tijdje geleden mocht ik van Blue Boat Company een rondvaart voor kids testen. Een uitje waar ik eerder al over vertelde in deze blog.

Blue Boat Company heeft speciaal voor de kids een extra audio verhaal gemaakt. Dus in plaats van de normale audiotour (die waar je kan kiezen uit 100 talen) kun je als kind nu je eigen verhaal luisteren. In deze blog zal ik jullie hier alles over vertellen! Ben je zelf ook enthousiast geworden en wil je ook met je kind op een rondvaartboot door Amsterdam? Lees dan snel verder, want je kunt namelijk meedoen aan onze winactie en daarmee (6!) kaartjes winnen!

Alle kids krijgen bij aanvang van de rondvaart een eigen boekje. Dit boekje staat de hele audiotour centraal. Tijdens de audiotour nemen Harold & Johnny je mee en vertellen je gedurende de rondvaart van alles over (de geschiedenis van) Amsterdam. Ik vind het erg leuk gedaan! Door het boekje worden de kinderen betrokken bij het verhaal en kunnen zij meedoen door middel van de opdrachten. Hierdoor is het heel interactief. Zelf heb ik de tour alleen maar geluisterd en dit was ook al superleuk. Het lijkt een beetje op een luisterboek met leuke en gekke stemmetjes.

IMG_0825Naast dat de tour heel leuk is, is ie ook nog eens heel erg leerzaam. Harold & Johnny vertellen bijvoorbeeld over de pest. Kinderen leren wat voor ziekte de pest was en wat voor invloed dat had op Amsterdam.

De kidstour is er in het Nederlands en in het Engels en is dus ook voor buitenlandse kids te beluisteren. Helaas is de kidstour nog niet in andere talen beschikbaar. Wellicht zou Spaans nog wel een goeie optie zijn? Een rondvaart wordt tenslotte het vaakst geboekt door toeristen.

De kidstour is geschikt voor kids van 5 t/m 12 jaar. Voor jongere kids is het echt nog wel een beetje moeilijk te volgen. Toch kun je dit zeker proberen. Wij waren op stap met een meisje van 2,5 en zij vond bijvoorbeeld heel leuk om de geluiden te beluisteren. Ook de verrekijker die bij het pakketje zat was een groot succes. Ze heeft de verrekijker de hele boottocht bij zich gehouden om dingen te bekijken. Zoals bijvoorbeeld de Westertoren;)

IMG_0823      IMG_0827

Nooit heb ik geweten dat er ook een speciale audiotour voor kids bestaat en ik ben erg blij dat ik hier achter ben gekomen. Het is namelijk echt heel leuk!

Ben jij benieuwd naar het verhaal van Harold & Johnny en wil jij deze zomer ook in een rondvaartboot rondvaren over de grachten met je kind? Dat kan! Wij mogen één familieticket t.w.v. €40 weggeven (2 volwassenen + 4 kinderen) Schrijf dan voor 11 augustus in een reactie hieronder waarom jij deze kaartjes zou willen winnen.

We maken de winnaar op 12 augustus bekend!

Groetjes,

Laura

laura de ruiter

www.lauteropmaat.nl
www.facebook.com/lauteropmaat
www.instagram.com/lauteropmaat